Skip to main content

Familjehem Fransson

Lär känna Mari och Andreas

Att bli familjehem var ett beslut som växte fram för Mari och Andreas efter att en bekant familj tragiskt förlorade båda föräldrarna i en olycka. Detta väckte tankar om hur de kunde hjälpa, vilket ledde till att de öppnade sitt hem för barn i behov. Här delar de med sig av sina erfarenheter, det mest givande med att vara familjehem, och hur stödet från CloCa har varit ovärderligt i deras resa.

Hur kom det sig att ni blev familjehem?

Vi hade tänkt lite på det tidigare men när båda föräldrarna i en familj som vi var bekanta med dog i en olycka funderade vi mycket på vad som skulle hända med barnen och om vi kunde hjälpa till. Nu löste det sig på annat vis för just de barnen men det var där tankarna började rulla på allvar och en tid senare fick vi möjlighet att hjälpa andra barn genom att vara familjehem.

Vad är det mest givande med att vara familjehem?

Det är just det, att få möjligheten att hjälpa barn. Att få se dem utvecklas och se förvandlingen från det att barnen kommer tills de mår bättre, även om det kan tid. Det är fantastiskt att få finnas där som stöd och hjälpa dem att växa.

Vad upplever ni är fördelen med att jobba tillsammans med CloCa?

Att ni på CloCa finns där dygnet runt om det skulle vara något. Det går alltid att få kontakt med er och ni ger stöd och närhet som känns tryggt när man är familjehem.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli familjehem men inte tagit steget än?

Börja prata om det med människorna i din närhet. Kolla om du har någon i närheten som har erfarenhet av att vara familjehem som du kan bolla dina tankar med. Våga ta kontakt med kommun eller företag och ta reda på mer.

Har ni någon dold talang?

Mari är en ”känsloläsare”, det vill säga kan känna av stämningen och känslolägen väldigt snabbt. Mari kan även ta till sig andra barn väldigt lätt, i hjärtat får många barn plats. Andreas är en problemlösare och kan fixa det mesta. Dessa talanger kommer till god användning i livet som familjehem konstaterar Mari.

Kontaktformulär

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar.
Du kan också ringa oss på: 010 204 48 10

    Din information kommer att hanteras i enlighet med vår integritetspolicy. Läs mer på Personlig Data & Cookies.

    Robottest: